In een notendop

Wat maakt dat ik me als 47-jarige vrouw zo volop in bloei voel? Hoe ben ik uit die put gekropen en kilo’s en jaren kwijtgeraakt? Waarom voel ik me zo jong en vitaal?

Ik heb geen dieet gevolgd en ben niet als een gek naar de sportschool gegaan. Ook is het geen nieuwe liefde die me zo doet opbloeien. Als ik het afgelopen jaar overdenk, kom ik tot een aantal belangrijke factoren. Die factoren liggen op het vlak van voeding, beweging en leefstijl, maar zijn toch net wat anders dan je waarschijnlijk denkt.

Meer creativiteit. Heel veel groente en fruit. De tijd vergeten. Nooit op dieet gaan. Elke dag bewegen, liefst lekker buiten. Zo min mogelijk gifstoffen. De Vijf Tibetanen, een wonderlijke yogaserie. Zelf koken. Minder brood. Natuurlijke ingrediënten. Lang slapen. Vaak iets nieuws doen. Weg met onrustgevers (rotzooi, onbetaalde rekeningen, uitstelgedrag). Geen suikers en wit meel. Mediteren. Je lichaam ontgiften. Minder pasta, aardappels en rijst. Een simpeler leven, met meer ruimte voor geluk van binnenuit. Minder drugs (koffie, tabak, alcohol). Veel vitamine D. Biologisch. Zondigen mag. Minder tv en computer. Meer buitenlucht. Niks uit de bio-industrie. Een muziekje opzetten en dansen.

Dat lijkt opeens een heleboel zo. Laat dat je niet afschrikken. Eén kleine verandering kan veel effect hebben. Lees wat je aanspreekt en breng veranderingen aan naar je behoefte. Het zijn dingen die voor mij werken. Van een aantal weet ik zeker dat dat voor iedereen geldt, andere zullen meer persoonlijk zijn.

En niet vergeten: het gaat niet per se over afvallen, het gaat over je supervitaal voelen. Het is de moeite waard over voeding en beweging te lezen en er elementen uit op te pikken, ook als je tevreden bent met je lichaam.

Dit bericht is geplaatst in Bewegen, Eten & drinken, Leven, Ontgiften, Veranderen en getagd . Bookmark de permalink. Reacties en trackbacks zijn beide momenteel gesloten.


 • Archief

  april 2012
  M D W D V Z Z
      mei »
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  30