Over de schrijfster

Volop in bloei. Zo voelde ik me bepaald niet, twee jaar geleden. Ik had Amsterdam verlaten om met mijn vriend samen te wonen. In een provincieplaats een heel eind uit de buurt van de Randstad. De baan die ik daar had gevonden bleek ik verschrikkelijk te vinden. Toen ging -na nog geen twee jaar- de relatie mis. En een half jaar later hield ook mijn baan op. En oh ja, ik was 45.

Vijfenveertig, alleen en baanloos in de provincie. Ik rookte weer/nog en dankzij veel wijn en veel computeren en weinig bewegen, werd ik rap dikker (en ik was al niet slank). In de put en te oud en te zwaar om er makkelijk uit te klimmen. En bovendien, 45… dan is het leven toch bijna voorbij. Wel, zo voelde ik me.

Nu voel ik me bloeiender, blijer en vitaler dan ooit. Ik rook niet meer en ben zonder dieet en zonder veel moeite dertien kilo kwijtgeraakt. Ik heb superveel energie en voel me tien jaar jonger dan mijn 47. Ik ben dan geen lenteknopje meer, ik ben wel volop in bloei! Hoe heb ik dat voor elkaar gekregen? Dat schrijf ik je op Volop in Bloei.

Na een avontuur als ZZP-er ben ik weer op zoek naar werk. Geen mislukt avontuur -ik heb er een hoop van geleerd- maar er van leven lukt nu niet. Vooralsnog is het niet makkelijk om een baan te vinden in mijn vakgebied in deze tijd, buiten de Randstad en aan de zogenaamd verkeerde kant van de 45. En ondanks dat voel ik me nog steeds meer dan goed.

Ben je ook geen lenteknopje meer, maar kun je wel wat hulp gebruiken bij het bloeien? Dan hoop ik dat je die bij Volop in Bloei kunt vinden. Je kunt het beste hier beginnen met lezen. Verder kun je navigeren via de categorie├źn en tags, of via het archief.

Je kunt contact met me opnemen via info@volopinbloei.nl

Plaats een reactie

Uw e-mail wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*
*

U mag deze HTML-elementen en attributen gebruiken <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> • Archief

  april 2020
  M D W D V Z Z
  « aug    
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  27282930